Joulukalenteri 4

3.12.2020
Leikkimökki
Joulukalenterin neljäs satu, jossa Fammu, Juhani ja kaikki kaverit leipovat yhdessä piparkakkuja ja eläimet esittävät taitavia temppuja kaulimen päällä.

”Luulenpa, että joulupuuhissa ovat nyt vuorossa piparkakut”, sanoo Fammu ja nostelee pöydälle jauhopussin, piparkakkumuotteja, leivinpapereita ja kaulimia. ”Onkohan tässä nyt kaikki?”

Fammulla on paljon erilaisia muotteja. Tällä kertaa valitaan metsän eläimiä.

”Hirveän jännittävää”, kuiskaa metsäjänis karhulle.

”Minuakin tämä kiinnostaa kovasti”, karhu vastaa. ”En ole malttanut mennä vielä talviunillekaan, kun niin paljon hauskoja joulupuuhia.”

”Minua ei jännitä yhtään!” huutelee perhonen ja kas, se on lennähtänyt tasapainoilemaan kaulimen päälle. Kaulin on niin pyöriväinen, ettei se ole helppoa.

”Minun vuoroni, minun vuoroni”, mankuu sudenkorento.

Ja sitten kaikki muutkin haluavat kokeilla. Kun orava on lopulta näyttänyt, miten kaulimen päällä tehdään kuperkeikka, Fammu hoputtaa:

”Nyt leipomaan, niin ehdimme tehdä kaiken tänään.”

Juhani on jo ehtinyt tehdä ensimmäisen pellillisen. Kuvioiden välistä pitää vielä ottaa taikinaa pois.

Mitähän eläimiä näet tässä?

Nyt kello soi! Piparkakkujen paistuminen on aika nopeaa ja täytyy varoa, etteivät ne ole liian kauan uunissa, muuten ne palavat. Juhani avaa uunin luukun ja sieltä löytyy juuri sopivasti paistuneita ja ihanasti joululta tuoksuvia piparkakkuja.

Paistaessa tuli niin kuuma, että Muhku ja Misse menivät parvekkeelle. Fammu vei niille sinne maistiaisiksi ison piparisydämen.

”Voi miten paljon piparkakkuja, huokaa Tiina Tonttutyttönen ja Pikkuinen on onnellisena popsinut jo posket pullolleen.

”Täällähän on minulle perhoskaveri”, Sipi Sinisiipi iloitsee.

”Pitäisiköhän minunkin alkaa harjoitella temppuja kaulimen päällä?” Fammu mietiskelee. ”Se voisi olla hauskaa. Minä olin kyllä nuorempana aika hyvä tasapainovoimistelussa."

Kirjoituksen avainsanat

Arkisto

Avainsanoja

Uutiskirje

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

© Uneksimo 2020. Kaikki oikeudet pidetään.